Over Silvia

Trainingen

Silvia Russel realiseert met Creations vernieuwende resultaten bij overheid, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Vanuit haar achtergrond als psycholoog en beeldend kunstenaar is haar methode gericht op het ontwikkelen van nieuwe ideeën binnen de organisatie. Als trainer en adviseur werkt zij onder meer voor Heineken international, KPMG en Werkplaats4. Zij werkt samen met trainingsbureaus als Art Partner en &samhoud.

Beeldend kunstenaar

Silvia Russel ziet kunst als een mogelijkheid om nieuwe relaties te leggen binnen verschillende sociale structuren. In haar eigen werk onderzoekt zij de mentale wereld van het individu in een veranderende omgeving. Interventies vormen de basis van haar onderzoek, waarbij zij onderwerpen kiest als gentrification, armoede en sociale verbinding. Haar persoonlijke bevindingen vormen de basis voor levensgrote tekeningen waarop zij fictieve personages combineert in een nieuwe setting.

Haar werk was te zien in New York bij LMAKprojects, Gallery MC, White box en Artist Space, als onderdeel van de Architectuur Biennale in Venetie, en bij Cell Project Space in London. Haar werk is opgenomen in de bibliotheek van het MOMA, New York, en onderdeel van de online collectie van het Brooklyn Museum, New York. In Nederland was haar werk te zien in het Stedelijk Museum, bij Upstream Gallery, en in Museum van Bommel van Dam en het Van Abbemuseum. Zij ontving de Sanquin kunstprijs. Haar kunstwerken zijn aangekocht door diverse privé-, en bedrijfscollecties in binnen en buitenland.

CV

CV van Silvia Russel 2015 (pdf).